Prohition Zinfandel 2020, California

Når man nu er en tur nede over grænsen for at proviantere lidt. Så kan jeg ikke lade være med at se hvad der skal friste i vinafdelingerne. Denne gang kiggede jeg på hvad der skulle fange blikket fra de mange indkøbsvogne, som var i gang med at finde og vælge mellem alle de mange tilbud.

Labelen til Prohibition Zinfandel er helt klart en der vil fange ens øje. Big & Bold til og med og fra Californien, USA. I bedste “click-bate” stil, så er den bygget op som en forside på en avis med titlen “The Evening Bulletin.

Prime Wine USA

Vinen kommer som nævnt fra Californien, eller retter druesaften kommer fra Californien. Nærmere kommer vi nok ikke. Den er derfra så fragtet til Sverige, hvor firmaet Solera, der via deres underselskab PrimeWine AB, har flasket vinen.

Solera de sælger og skaber både alkoholiske og ikke alkoholiske produkter.

Derfor er Prohibition Zinfandel opfundet af marketingsfolk. Som har skabt en vin, som skal fange blikket i butikken. Og blive en medspiller på de seneste års fokus i supermarkederne på zinfandel bomber til sommeren.

Voldsom zinfandel

Det er en kraftig vin. Det er man klar over allerede når man trækker proppen op. Ligesom den i glasset ser mørk og kraftig ud i sin farve. I glasset strømmer duften op, selv uden at sætte næsen til. Det første der rammer er solbær. Rigtig kraft solbær duft.

Men det er ikke det eneste der gemmer sig. Når den får lidt luft, og solbærduften for lov at lette, kommer der små strejf af jordbær. Som dog kan være lidt svær at fange. Det skyldes at der også er masser af tørrede krydderier med hvidt peber. Også træ lugt, som en gamle trætønde blander sig.

Smagen starter bombastisk og fylder primært forreste del af tungen. Men den tørrer kinderne med en bitter tone. Det trækker frugten, som stadig er betonet af solbær over i koncentreret og kraftig smag. Det leder tankerne hen mod en Ribena solbærsaft før den bliver blandet op med vand.

I eftersmagen dukker der stille og roligt lidt mere peber, som nu er mere til den knuste mørke, samt lidt lakridsrod.

Jeg syntes dog at den er meget voldsom i sin smag. Ved godt nogle kan lide disse brumbasser af en vin. For den er tung og intens. Og lever meget godt op til sin label der skriver BIG & BOLD. For det er den.

Den kræver noget modstand. Det er ikke en vin man drikker uden mad. Der skal noget godt krydret mad på bordet for at give denne bombastiske zinfandel noget modspil

Forhandlere

Listen af forhandlere:

  • Fleggaard – 49,99 DKK pr flaske eller 3 stk. for 129,99 DKK
  • Calle – 45,- DKK pr flaske

Priserne er som de så ud i d. 19/3-2023.

Voldsom Zinfandel

Farven - 64
Duften - 71
Smagen - 61

65

BOLD

Voldsom bombastisk Zinfandel. Kraftigere Zinfandel skal man lede længere efter.

Om vinnørd

Se også

Weingut Frank – Zweigelt Kalk & Loess – 2022

Denne flaske er endnu en af dem jeg fandt på en kort tur over den …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading