Riporta IGT Zinfandel 2021 Puglia

Påsken er nu vel overstået. Det har været dejligt at holde lidt ferie, med tid til både sommerhus tur, familiebesøg med påskefrokost samt forårs klargøring af haven.

Men nu er det “hverdag” igen, så det er i gang med at smage vin. Aftenens flaske blev åbnet, da jeg fik besøg af en god kammerat som altid er frisk på et lille glas.

Jeg hev derfor Riporta Zinfandel 2021 frem fra vinkøleren. En vin som jeg havde fået i fødselsdagsgave fra min fantastiske datter.

Riporta IGT Zinfandel er skabt af vinmageren Danilo Gizzi. Men at finde ud af en hvem han er er noget svært. Hans navn optræder dog på en række andre vine, som ophavs mand. Men aldrig mere end det. Så jeg kan desværre ikke fortælle så meget mere om producenten. Ved du mere, må du meget gerne kommentere.

Flaskens etiket er flot og smuk. Det ligner en gammel plakat fra 1920’erne. Og fortæller at Riporta IGT Zinfandel Puglia er en Small Batch vin. Ligesom der er en lille historie om at Salento er kendt som solens land.

Syn, duft og smag

Farven er flot bordeauxrød og klar. Met lette violette toner ved glassets kant.

Der kommer tydeligt frugt duft i når man lugter til den. Mest fremtrædende er hindbær og kølighed. Men også krydret kant af peber toner.

Smagen har en overvægt af syre. Tanin starter forholdsvis let, men trænger mere igennem som eftersmagen træder frem. Hvor også man mærker det er en tør vin man har med at gøre.

Frugt er er også masser af i smagen. Igen her hindbær men også svesker og en anelse læder. Og giver man den lidt ekstra luft, kommer der også en snert af chokolade frem.

Hvor kan den købes?

KØLIG

Farven - 88
Duften - 64
Smagen - 60

71

Frugtig og krydret

En frugtig men stille vin, som gør det enkelt og lige til. Ikke den længe eftersmag, men smager ganske fint. Fint glas og side og nyde mens man tager en god snak med en kammerat.

Om vinnørd

Se også

Luigi Righetti Amarone della Valpolicella Classico 2019 DOCG

Sikke en start på januar måned. Første uge, som dog kun var en 4 dages …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading