Doña Mercedes Limited Release Shiraz 2020

Smagen af Shiraz fra Chile

Ja, men også smagen af en billig Shiraz fra Chile. Et hurtigt fund i en af de mange grænseshops ved den tyske grænse. Udvidende om hvem producenten er, hvem der importerer den. Blot et hurtigt valg mens børnene blandede bland selv-slik.

Hjemme kan jeg så kigge lidt nærmere på Doña Mercedes. Her opdager jeg hurtigt, at den er importeret af Globus Wine i Brøndby. Men dertil så er der ikke meget baggrunds info og finde om producenten bag vinen som hedder Windchil Vineyards & Winery.

Jeg skrev til Globus Wine, for at høre om de kan give mig lidt baggrund om Doña Mercedes, producenten Windchil Vineyards og Winery. Men de har ikke vendt tilbage i skrivende stund, her en uge efter jeg kontaktede dem. (Ved godt at Windchill stavet med 2 LL’er, men flaskens bagside etiket, skrives det kun med 1 L)

Selv Google er ikke til meget hjælp. En tur forbi Vivino, som kan fortælle der også er en version baseret på Cabernet Sauvignon, samt peger på at vingården har hjemme på en vej lige uden for Nashville i USA. Hvilket lyder underligt, og jeg derfor også tænke at Vivino også har svært ved at finde ud af oprindelsen og producenten.

Så det betyder, at der nok ikke er meget at skrive om, i forhold til producenten. Så man kan kun gætte på at det er en vin som er “opfundet” i Brøndby.

Shiraz fra Chile til 59,95 DKK

Farven indikerer Shiraz. Den er mørk og uigennemsigtig, og med et lilla skær i kanten. Et klassisk kendetegn for en ung Shiraz. Duften står ud af glasset, allerede inden man sætter næsen til. Den er bombastisk, og enkel i duften. Frugtig og vild, og svær at tæmme.

Smagen er også rodet. Den starter kølig og sødligt på tungens forkant. Men kort efter bredder sig en vulgær overmoden frugt på siden af tungen. Det er mørk bær saft, med en kan af friskkværnet peber.

Der var engang, at jeg syntes det var fantastisk at drikke billige power vine. Og for dem som godt kan lide det, så er det helt sikkert en super køb. Men der er jeg ikke længere. Og dette vil du også kunne læse in min score. Nok den laveste jeg lavet endnu på min blog.

Hvor kan den købes?

Skulle du være fristet til at brænde 50-60 kroner af på denne vin, så kan du købe den via disse links. Priserne var aktuelle på artiklens udgivelses tidspunkt.

Så der skal en tur over grænsen, for at hente en kasse med Doña Mercedes Limited Release Shiraz.

Personligt håber jeg at “Limited Release” betyder, at vi kun ser den i denne ene årgang :-).

Urolig Shiraz

Farven - 70
Duften - 25
Smagen - 25

40

Bamsevin

For rodet og overmoden til min smag. Fint eksempel på, hvordan en hurtigt produceret shiraz kan opføre sig.

Om vinnørd

Se også

Highgate Chardonnay, Orange 2018

Så går turen down under til Australien. Og kører man en vest på i 3,5 …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading