Malolaktisk gæring

Når første gæringen af en vin er gennemgået, kan vinmageren vælge at lave en ekstra gæringsrunde. Dette kan være en malolaktisk gæring. Derfor kaldes den også ofte for andengæringen.

Den malolaktiske gæring går kort og godt ud på, at vinmosten skal omdanne sin æblesyren til mælkesyrebakterier. Og selvom det kaldes den malolaktiske gæring, så er det ikke en gæring der foregår, men en reaktions process.

Det betyder så at syren i vinen mindskes, men samtidigt tilføjes den mildere mælkesyre som er med til at give vinen kompleks, blødt og cremet fornemmelse. I denne process kan der gå lidt af frugtsmagen tabt, ligesom nogle rødvine kan miste en smule af deres farveintensitet.

Den malolaktiske process gør også vinen stabil. Den er også med til at sørge for, at gæringen ikke fortsætter når den tappes på flasken.

Varigheden for en malokaltisk gæring er typisk mellem 3 og 6 måneder.

De fleste rødvine gennemgår en andengæring. Men især i de varmere klimaer, undgår man det helst. Dette er for at beskytte syreniveauet i vinen. Man undgår dette, ved at nedkøle vinen og så evt. bruge svolv til at stabilisere vinen.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

%d bloggers like this: