Vignali Roccamena Pinot Nero 2021

På en smuttur forbi Gourmet Outlet i Vejle, faldt der en flaske rødvin med i kurven. Vi var som blot på en lørdags tur rundt i Vejle, for shoppe lidt og ingenting.

Gourmet Outlet har et fint lille udvalg af forskellig vin og spiritus. Prisniveauet er alt fra tilbud til 50 kr flasken og ellers helt op til ca. 600 kr for en flaske.

Men jeg faldt over en flaske Pinot Nero fra Vignali Roccamena. Pinot Nero er det Italienske navn for Pinot Noir.

Agricola Selvi

Huset Vignali Roocamena er ejet og drevet af Agricole Selvi. Vignali Roocamena har marker i den sydlige del af Italien. Pinot Nero druerne er hentet på Sicilien.

Agricola Selvi driver en række vinhuse under deres vifte fra nord til syd i Italien. Og de er ikke så gamle i gårde. Faktisk blev Agricola Selvi først oprettet i 2006. Men det var først i 2012 at de for alvor kom på landkortet, da Andrea Falorni. Og det lykkedes ham i 2014 at få åbnet op til 50 eksportmarkeder, efter mødet med Piergiorgio Castellani.

Smagen af Pinot Noir fra Sicilien

Der står jo Pinot Nero i overskriften. Hvorfor skriver jeg så Pinot Noir nu? Jo ser du. Måske ved du det allerede. For Pinot Nero er en af de synonymer for Pinot Noir. Pinot Noir går også under navnene Blauburgunder og Spätburgunder.

Når man ser farven på vinen, så er det bestemt ikke Pinot Noir man tænker først på. Tankerne går mere mod både Syrah eller Cabernet Sauvignon. For den er nærmest uigennemsigtig og mørk Bordeaux rød.

Duften vælter op af glasset med det samme man hælder op. Og det første man fanger inden man når at løfte glasset til næsen, er mørk frugt som intense solmodne solbær. Men der er mere og hente når man kommer tæt på glasset. Her bekræftes solbærrene endnu tydeligere. Men der kommer også fornemmelsen af en kølighed, som når man går ned i en let fugtigkold kælder. Der fanger man også lakrids, som en i den søde finske version. Som sådan en rigtig fin duft, dog for mig lidt til den bombastiske side på frugten.

Der er også syre i duften, men det er nok de meget kraftige solbær som giver mig den fornemmelse.

Igen i smagen fanger man rød frugt. Dog ikke helt i den tunge solbær, men mere over mod de røde bær som kirsebær og røde moreller. Også en snert friskhed fra jordbær fanger jeg i smagen. Og den megen bær smag, for den til at fremstå sødlig, trods det er en forholdsvis tør vin. Man mærker lige et let sug i kinderne.

Atypiske Pinot Noir

Det er jo ikke en helt almindelig Pinot Noir. Især farven og den intense duft er atypisk. Dog rammer den lidt mere i smagen. Men det skyldes at den kommer fra Sicilien. Der ligger væsentligt mere sydpå, end de typiske pinot noir dyrkende områder. Dsv. at druen opnår modenhed hurtigere, men nyder godt at havets kølende effekt, for druerne ikke brænder helt af.

Men jeg syntes de har skabt den på overmodne druer, som gør den lige tung nok. Især på duften. I sig selv smager den som dejligt nok, men for mig er jeg mere til den klassiske pinot noir.

Hvor kan den købes

Det er ikke lykkedes mig at finde nogle aktive salgssteder i Danske webshops, som fører denne vin. Jeg fandt som skrevet øverst i artiklen denne flaske i butikken Gourmet Outlet i Vejle, hvor den kostede 125 kr. Så du kan sikkert være heldig at finde den på hylden der lidt endnu.

Ellers kan du hos vinmedmere.dk finde en anden prisbillig vin fra Vignali Roccamena: https://vinmedmere.dk/shop/16-italiensk-vin/7575-saertilbud-vignali-roccamena-vino-rosso/

Farven - 82
Duften - 64
Smagen - 66

71

Om vinnørd

Se også

Cháteau La Coté – Côtes du Rhone 2020

Det er vinterferie, og børnene er alle hjemme igen. Så skal der altid hygge lidt …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading