Villa Annaberta Canaja Gold 2015

Ja.. du læste rigtig.. Vi skriver 2023 og denne Villa Annaberta Canaja Gold er fra 2015. Vores lokale superbrugs har sat den på black Friday tilbud. Så da den kom forbi mig som gave, så måtte vi jo prøve at se om der stadig var pep glasset.

Breaking News i 2015: Hvad skete der?

Når man graver i historien, så finder man da også en saftig sag tilbage netop 2015. Netop den 6. marts 2015 have det italienske fødevarepoliti igangsat operation “Operazione Vin Dansk”. Her konfiskerede det 19.680 flasker fra Villa Anaberta. Det var deres 2 vine Canaja og Jairo, som begge er populære valg blandt danskerne, der handler deres vin i Coops’ butikker i Danmark.

De fremførte at disse 2 vine var baseret på druerne Rondinella, Croatina og Corvina. Hvilket viste sig ikke er være sandt. I hvert fald ikke for alle flasker, for DR Kontakt undersøgte sagen, og fandt ikke at der blevet fusket med de flasker der var på hylderne i Danmark.

Og som Coop udtaler til DR, så nægter producenten Villa Annaberta at have puttet andet i, end det de havde skrevet på labelen. Dog kan man nu ikke længere finde druernes navne på labelen, og vinen er blot klassificeret som en Rosso Verona, altså en rød bordvin fra Verona.

Villa Annaberta køber de fleste af deres druer fra andre druedyrkere. Og der viser historien sig, at man nærmest skal følge druerne fra marken og hele vejen hjem til egen vingård, for at være sikker på at man også får det man har købt. Så måske det er sådan der er smuttet forkerte druer i blanding af batches i deres produktion.

Hvordan dufter og smager Canaja Gold 2015

Når man hælder den op, springer duften op af glasset. Farven er mørk og blank, med tendens til at have lidt brunligt skær. Især ud mod kanten af glasset. Hvilket viser den er begyndt at ælde.

Duften er let overmodne mørke frugter, og dertil lidt oxidative noter med læder toner. Hvilket for en til at tænke, om det mon fortsætter i smagen. For har den prop? Nej, den er nok bare ved at blive gammel. En smule vanilje kan skimtes igennem duften, selvom den nok var stærkere tydeligere, hvis den var drukket et par år før.

Smagen breder sig hurtigt i munden, at mørk knust peber med garvet mørkt læder og rosiner. Og igen her en smule oxidation, som lige ligger på vippen. Det er vist nu at det er sidste chance for at få det sidste ud af den 8 år gamle vin. En vin, som er produceret til at blive drukket samme år den kommer i butikken.

Det er bestemt ikke alle vine, som bliver bedre at blive gemt. Og dette er en af dem.

Dog dermed ikke sagt at den er udrikkelig. Den er bare anderledes end man husker Canaja, som normalt er denne designer vin, som danskerne elsker. Vin med volumen, blommer og svesker. Men sveskerne er blevet til rosiner og blommerne overmodne. Eftersmagen har en smule kradse taniner, der heldigvis kun holder kortvarigt.

Det er ikke lige en vin, jeg vil købe igen. Men jeg tænker at hvis ud har smagt nogle af de øvrige Villa Annaberta vine, så vil du sikkert også syntes om denne.

Men hvilke druer er der i Canaja Gold?

Som artiklen fra DR angiver, så bliver der ikke længere angivet druer på flasken. Eneste indikation er at det er druer dyrket i Verona regionen som er tilladt.

Men i følge Villa Annabertas hjemmeside, så er det en blanding af:

Og ja, det smager og dufter, som det er disse druer som har fundet vejen i glasset.

Hvor kan den købes

Har du den liggende i din vinsamling, så skynd dig at drikke den nu.. for den holder ikke meget længere. Derfor er der som sådan heller ingen grund til at liste hvor man kan købe denne årgang.

Dog kommer her nogle muligheder:

Canaja Gold priser som de så ud d. 14/11-2023.

Ikke lige min stil

Farven - 85
Duften - 54
Smagen - 66

68

Drik nu

Jeg ville syntes bedre om den, hvis denne årgang var serveret 2-3 år tidligere for mig.

Om vinnørd

Se også

Weingut Frank – Zweigelt Kalk & Loess – 2022

Denne flaske er endnu en af dem jeg fandt på en kort tur over den …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading