Amanecer Classic Collection- Tempranillo 2018

Tilbuddet fristede

Denne aften kom der en spansk vin på bordet. Den kommer fra Hammeken Cellars, som tilbage i 2018 har produceret denne flaske tempranillo kaldet Amanecer Classic Collection. Jeg selv fik den tilsendt, da jeg købte en surprise kasse med 6 flasker for 250 kr. Tilbuddet gik på jeg sparede 75%. Om det helt passer eller før priserne var pumpede, ja det er jo et godt spørgsmål.

Men selvom der måske var et par tvivlsomme i kassen, så overrasker denne dog positivt på sin egen måde.

Hammeken Cellars

Men først lige lidt om hvem Hammeken Cellars. Hammeken Cellars er ejet og grundlagt af Nicholas Hammeken tilbage i 1996. Nicholas som også er manden der var med til at grundlægge Globus Wine i Brøndby tilbage i 2006 sammen med Henning Andersen og Uwe Petersen.

Målet med Hammeken Cellars er som de selv skriver: Delivering affordable luxury in every bottle. Altså kvalitetsvine til lave priser.

De ejer og dyrker ikke marker selv. Men køber druer ind fra alle spanske regioner, som de ansatte vinmagere sætter sammen til dine vine de sælger. Derfor varierer deres vine også fra år til år. Derfor er det heller ikke muligt at finde Amanecer Classic Collection, baseret på tempranillo druen på deres hjemmeside.

For det meste tapper de flaskerne selv, men de sælger også deres vin i bulk. Som så fragtes på tanke til fx. Danmark, hvor de fx hos Globus Wine i Brøndby tappes på flasker lokalt.

Nå…. det var en masse snak om Hammeken Cellars. Nu må vi hellere se nærmere på Amanecer Classic Collection 2018 Tempranillo.

Amanecer Classic Collection

Flasken kommer med skruelåg. Det er der som sådan ikke noget galt i. Men kunne tyde på det er vin som skal drikkes her og nu. Hvilket også ligger i tråd med konceptet som Hammeken Cellars arbejder efter.

flaskeformen er normal bordeaux type, med en moderne design af en blomst i guldtråd. Dette på en lyst stribet baggrund, der trækker i retningen af banderolen på toppen af flasken som er guld farvet.

Duften:

Den er bedst når den kommer kølig på ca. 10 grader. Der fanger man røget træ, og kølig mørk frugt som modne blåbær og brombær. I røgen fremkommer også lidt søde noter af lakrids. Når den får lidt varme kommer der lidt mere animalske noter frem. Det giver tanker mod modnet oksekød, som når man åbner køleskabet hvor det hænger og modner.

Smagen:

Den har medium fylde, og meget frugtig. Og de 5 år, har taget toppen af sikkert stikkende taniner. For de afdæmpede. Det er ikke fordi det her er en gemme vin. Men er bare sommer og sol. For de mørke bær fra duften, bliver til røde friske bær i smagen med jordbær, og et lille knæk kirsebær. Dette kantet af et tørt sug i kinderne.

Den samlede vurdering:

Dette gør alt sammen, at den bliver meget nem drikkelig. Og mundvandet løber og råber efter næste mundfuld, da smagen hurtig damper af. For jo, det er en bælle vin. Og skabt til netop det formål.

Men når jeg tænker den som sådan kun har kostet mig ca. 42 kroner i den surprise kasse, har jeg nok ikke sparet de 70% som tilbuddet sagde. Men af den vin til de penge, så har jeg da bestemt smagt mange flasker som var mere grove og kedelige. Den her skræmmer ingen, smager som sådan ganske godt. Især på en varm sommerdag som dem vi havde her i uge 36 i 2023, hvor jeg smagte denne.

Serveret på 10 grader, så er den fornuftig tørst slukker, der kan sætte gang i snakken over bordet. Uden at man behøver at tænke over hvad man drikker. Det smager godt. Men ikke af stor vin. Og slet ikke en du skal gemme meget længere.

Hvor kan den købes

Det er desværre ikke lykkedes mig at finde nogle forhandlere. Og dermed bekræfter Hammeken Wines koncept.

Super nem terrasse vin

Farven - 85
Duften - 72
Smagen - 68

75

Pleaser

Server den kølig på terrassen når solen skinner, så starter snakken. Frugtig og dejlig. Desværre nok svær at få fat i, men tænker der er en som mange vil kunne lide.

Om vinnørd

Se også

Cháteau La Coté – Côtes du Rhone 2020

Det er vinterferie, og børnene er alle hjemme igen. Så skal der altid hygge lidt …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading