Les Haut de Cairanne 2020

Jeg tyvstartede lidt på weekenden en torsdag aften, hvor jeg fandt en flaske frem fra vinkøleskabet. Valget faldt på en Fransk flaske, som jeg købte på sidste års sommerferie i Provence.

Nu vel ikke det dyreste køb. Hele 8€ måtte jeg betale i Intermarche. Dermed fandt Les Haut de Cairanne 2020 sin vej med mig hjem til Danmark.

Og så er det jo altid lidt spænende at sidde og dykke rundt på nettet, for at se om man har fanget en godt tilbud. Om der er en, er en spændende historie gemt om producenten.

Famille Ravoire

Jeg finder dog frem til, at Famille Ravoire har fingrene i Les Haut de Cairanne., Vingården er som navnet angivet, placeret i Cairanne. Her har de marker med Grenache og Mourvedre, som indgår denne vin. Men den har også fået et skud Syrah, som kommer fra det nordlige Rhône.

Kilden til disse oplysninger er Taste France – Wines and Spirits, som linker vinen til Famille Ravoire. Dog kan jeg på Familie Ravoires hjemmeside ikke få dette bekræftet.

Men jeg kan samme sted, få lidt stamdata, om netop Les Haut de Cairanne 2020.

Fakta om Les Haut de Cairanne

De melder at druesammensætningen fordeler sig således:

  • 60% Grenache
  • 35% Syrah
  • 5% Mourvedre

Vinen har en 15%, og restsummer under 3g/L.

Den subjektive vurdering

Her bliver det jo sjovt, for nu skal der kigges, duftes og smages. Og dermed dannes min helt personlige vurdering af hvad det er som er i glasset.

Allerede inden næsen er helt i glasset, kan man fornemme at der frigives masser af moden frugt. Den er fyldig og rund. Rundet af lidt lakridsrod, som bløder syren i frugten op.

Frugten fortsætter i munden. Stadig moden frugt som blåbær og nedfaldne blommer. Den har nogle fine milde tanniner, som dog forsvinder lidt i at Les Haut de Cairanne, desværre også virker tynd i viskositeten og vandig. Nærmest som om at den er fortyndet. Og det stjæler for mig lidt for meget fokus. De øvrige smage og dufte er rigtig fine. Dog er det kun lige i starten når den lander på tungen, at man lige når at tænke “saftevand”. Men så vinder frugt og tanniner ind.

Hvor kan man så købe den?

Ja det er nemlig et godt spørgsmål. Jeg har ikke kunne finde den i nogle danske webshops. Men fandt da dog en enkelt udenlansk webshop, som jeg dog syntes tager lige i overkanten for en enkelt flaske.

For mig, ikke en flaske jeg kommer forbi igen.

En billig franskmand

Farven - 80
Duften - 70
Smagen - 65

72

TYND

Duften er dejlig, men skuffer lidt i smagen. Hvor jeg havde håbet på lidt mere.

Om vinnørd

Se også

Cháteau La Coté – Côtes du Rhone 2020

Det er vinterferie, og børnene er alle hjemme igen. Så skal der altid hygge lidt …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading