Robert Weil Junior – Spätburgunder Unique 2021

Weingut Robert Weil, beliggende i Rheingau, Tyskland, er en fremtrædende vingård, grundlagt i 1875 af Robert Weil. Kendt for sin kvalitet og tradition dyrker vingården riesling druen under optimale forhold på de stejle skråninger langs Rhinen. Ved at kombinere bæredygtighed, håndværk og traditionel vinproduktion producerer de vine, der afspejler regionens unikke terroir.

Weil praktiserer omhyggelig druehåndtering, herunder håndhøstning, for at bevare druernes integritet. Deres sortiment omfatter et bredt udvalg af riesling vine, fra tørre til søde, hver enkelt nøje sammensat for at udtrykke druens karakter og jordens indflydelse.

Vingården har opnået international anerkendelse og priser for sin dedikation til ekspertise og eksklusivitet. Med en stolt historie fortsætter Weingut Robert Weil med at imponere vinverdenen og tilbyder en udsøgt kollektion af karakterfulde tyske riesling vine.

Men hvem er Robert Weil Junior?

Robert Weil Junior er projektet, der skal åbne op for nye vine. Forstået som at Robert Weil holder traditionen, mens Junior kan få lov at sprælle.

Robert Weil Junior Spätburgunder Unique 2021

Vingården har været på familiehænder siden 1867 hvor de første vinmarker blev grundlagt. Og nu er det 4. generation der har taget over. Det er Wilhelm Weil der er født i 1963, og som overtog vingården i 1987. Dog solgte han ejerskabet til japanske Suntory i 1988. Men Wilhelm forblev siddende som direktør i Robert Weil, som var vigtig for Suntory.

I forbindelse med japanske Suntory’s køb af vingården, blev der samtidigt investeret massiv i vinmarker og modernisering for at trække Robert Weil helt op i toppen. Og senest nu lanceringen af Robert Weil Junior. Dette for at bevæge sig væk fra det klassiske og ind på nye fortolkninger.

Spätburgunder Unique 2021

Den er flot lys i glasset. Gennemsigtig med en flot burgundisk rød glød. Hvis serveret blindt, vil tankerne straks falde på Pinot Noir, som er Spätburgunders mere kendte navn.

Robert Weil Junior Spätburgunder Unique 2021

Når man giver den et godt slyng, og den ikke er alt for kold (men heller ikke for varm), Så ligger der nederst en lidt hengemt, men alligevel frisk jordbær duft. Det var dog ikke det som fangede mig først. Det var derimod de mere animalske dufte, som trækker mig mod zoologisk have. Og det skal læses som positive noter. Jeg er glad for vine, som giver mig noget vildskab.

Dette gør også at den kan fornemmes let bitter i duften. Som jeg syntes klæder jordbær friskheden godt.

I smagen kommer bitterheden noget mere frem, hvor jordbær bliver til tranebær og syrlige kirsebær. Den Animalske noter giver stadig dybde og lidt mørke i smagen. Det er en let vin, og skal ikke have for krydret mad, men tåler at trække nogle røde proteiner. For bitterheden viser sig i form af syre, som mest minder om at bide i en citron, som har fået et let drys sukker.

konklussen bliver, at det er en hæderlig fortolkning på hvad en tysk spätburgunder også kan. For den er måske lidt atypisk. Tag den med på terrassen en varm sommerdag, og let afkølet. Så har du et hit.

Hvor kan Robert Weil Junior Spätburgunder købes

(Priser og links er som de er fundet d. 23/2-2024)

Øvrige links jeg kunne finde, var til en god del svenske vinbutikker. Så hvis du kommer en tur over broen, kan du være heldig og finde den.

Jeg selv har købt vinen via en lykkekasse fra Løsning Vin.

Sommerhit

Farven - 89
Duften - 90
Smagen - 83

87

Syrerig

Robert Weil Junior kan blive et sommerhit. Den skal nydes ung og let afkølet. Og gerne med lidt charcuteri i den lette ende.

Om vinnørd

Se også

Cháteau La Coté – Côtes du Rhone 2020

Det er vinterferie, og børnene er alle hjemme igen. Så skal der altid hygge lidt …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading