Cháteau La Coté – Côtes du Rhone 2020

Det er vinterferie, og børnene er alle hjemme igen. Så skal der altid hygge lidt ekstra. Derfor stod den på en gentagelse af en god tradition. Nemlig hjemmelavet pizza, hvor alle får lov til at skabe deres egen pizza.

Dertil sætter vi også altid en playliste på, som vi opdaterer lidt løbende med hyggelige musiknumre der gør pizzabagningen til en lej, og bare for pizzaen til at smage bedre. Du kan finde liste via dette link til Spotify.

Jean-Pierre Boisson

Det er Domaine Pere Caboche, som er familien Jean-Pierre Boisson, som står bag Cháteau La Côte. Domaine Pere Caboche ligger få minutters kørsels nordøst for Châteauneuf-de-Pape . Og en flaske jeg snuppede med hjem i 2022 hvor sommerferien gik til Violes i syd Rhône. 12€ var prisen i en butik inde i Chateauneuf-de-Pape.

En hyggelig butik, hvor man går ned at et par trin, og en i en lille smal butik. Hvor der vare en sød sælger, som gav en god vejledning og fortælling om vinene.

Cháteau La Coté Côtes du Rhone fra 2020 er en blandings vin. Dvs. at den består af vin fra flere forskellige druer. Som det typisk er tilfældet i syd rhone. Denne vin består af:

Grenache bidrager med alkohol og sød urtesmag. Syrah giver farve, og bidrager med mørke frugter. Carignan er en fylde drue, som også giver godt med farve og bitterhed.

Men lad os se om det kan smages.

Duften giver masser af urter, som er klædt med lille kant af brombær. Modne brombær. Den mørke farvei glasset, fortæller også at der bør være kraft bag denne vin. Duften er dog ikke det kraftigste jeg har prøvet, men den kommer godt op af glasset.

Serverer man den for kold, så er den lidt kedelig. Den skal op på ca. 15 grader, før den vågner. Men så bliver det også en behageligt glas. Men får frisk sødme ind på den forreste del af tungen, men så rammer bitterhed og urter i kinderne, som også giver et let sug, som fortæller vinen, er en tør vin. Men til den bløde side. Samtidigt kommer der også lidt sødme, til at udligne bitterheden.

Dykker man dybere på tungen, og fokuserer på tungens fornemmelse, fanger man rød frugt, som jordbær. Også stadig lidt brombær, men også lidt friske kirsebær.

Det er en dejlig vin, og alligevel en smule anonym. Det er ikke en som man husker, men den er nu alligevel super fin og side og nyde til pizza, og så i sofaen bagefter. Uden at man skal tænke så meget over hvad man drikker, andet en det smager ganske fint.

Hvor kan man købe Château La Coté

Der er søreme en forhandler, som har fundet på at hive denne vin hjem til Danmark. Det syntes jeg er helt fantastisk. For selvom den ikke er en højdespringer, så er det en jeg godt vil prøve igen.

Men ellers må du jagte Jean-Pierre Boissen i Châteauneuf-de-Pape, hvis du skulle kigge forbi.

Pizzavin

Farven - 80
Duften - 71
Smagen - 83

78

Frisk

Ligetil vin, god til prisen

Om vinnørd

Se også

Weingut Frank – Zweigelt Kalk & Loess – 2022

Denne flaske er endnu en af dem jeg fandt på en kort tur over den …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading