Weingut Frank – Zweigelt Kalk & Loess – 2022

Denne flaske er endnu en af dem jeg fandt på en kort tur over den tyske grænse, for at fylde depoterne op til foråret. Den kostede mig i omegnen af 60 kroner.

Weingut Frank er en vingård, som ligger i Herrnbaumgarten i det nordøstlige hjørne af Østrig, nærmest på grænsen til Tjekkiet. Dette vinområde hedder Niederösterreich. De producerer en række vine, hvor af de alle har tilfældes, at de behandler naturen godt. Da den skal give den gode høste i mange år fremad.

Derfor bruger de også erfarne manuelle høstfolk, når duerne har opnået den ønskede modenhed og viskositet.

Druen Zweigelt er Østrigs egen drue. Det er en blanding af St. Laurent druen og Blaufränkrisch druen. Det er en druesort som trives fantastisk i det kølige klima.

Zweigelt Kalk & Loess

Som navnet antyder, så står vinstokkene til denne vin i kalk og løss. Så kan kalken aflæses i duft og smag? Løss fortæller at det vandet drænes nemmere, og dermed kan give mere intensitet.

Zweigelt giver en mørk og farvemættet vin. Nærmest som en tung Shiraz, dog uden den lys violette kant. Denne her har mere mørkviolet skær, selvom farvemætheden kommer helt tæt på kanten i glasset, før den violette skær melder sig.

Der er kraftig duft af friske solbær og kirsebær. Den er samtidig kølig i duften. Virker ganske indbydende. Enkel men dejlig duft. Der også har en lidt bitter tone som klæder den.

På tungen lander den sødt og elegant. Man fanger straks solbær sødme samt en snert boysenbær. Der kommer også lidt provencalske krydderier, dog i den lette ende af skalen.

Så alt i alt er det en rigtig nem drikkelig vin, som godt kan minde om en nord italiensk dansker vin. Dog uden toner af taniner. Men blot en vin, som er nem af drikke og som smager af moden mørk frugt.

Dermed en fornuftigt køb til en varm sommerdag, med venner og familie samlet på terassen. Og hvor prisen i skræmmer, hvis der ryger mange flasker på en aften 🙂 Det er en grill-basker.

Hvor kan Weingut Frank og deres Zweigelt købes?

Det ser ikke ud til at den pt. er tilgængelig indenfor den danske grænse. (26/3-2024). Dog kan den købes via følgende links, fra europæiske shops:

Og ellers skal du nok være heldig, at se om du kan finde et restparti i nogle af grænsebutikkerne. Eller blot besøge Weingut Frank på deres hjemmeside, hvor denne flaske ikke længere er en del af paletten.

Farven - 80
Duften - 84
Smagen - 86

83

Om vinnørd

Se også

Cháteau La Coté – Côtes du Rhone 2020

Det er vinterferie, og børnene er alle hjemme igen. Så skal der altid hygge lidt …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading