Cuvée Exceptionnelle Vieilles Vignes Pinot Gris 2019

Den slanke flaske

Det kan man da kalde en lang titel. Men ikke desto mindre, er det hvad der står angivet vinflaskens label, samt på Vivino. Flasken kom på bordet til et dejligt stykke kylling filet med tilhørende bagte blandede løg og hasselback kartofler.

Det er vinterferie, og så må man jo godt nyde lidt gode sager. Og for mig betyder typisk, at der skal åbnes en flaske og spises lidt god mad.

Men lad os kigge ind på hvor denne hvidvin kommer fra.

Edouard Leiber

Der var ikke meget at finde på Edourad Leiber Vins Fins D’Alsace hjemmeside. Der mødes man i skrivende stund blot af en old-school klassisk “Under construction” side. Bestemt et NO-GO i disse SEO-tider (Nå ja, jeg jo nok farvet af være en IT-nørd i mit professionelle virke):

Under Construction Edouard Leiber Winery

Så er det godt at nogle af de forskellige forhandlere af deres vine, kan hjælpe mig med lidt baggrundshistorie om Edouard Leiber.

Vingården ligger 5 km syd for Colmar i Alsace, i en landsby der hedder Husseren-les-Châteaux. Det er også her vinmarkerne ligger placeret omkring den lille by. Alsace ligger i det nordøstlige hjørne af Frankrig, grænser op til Tyskland i øst og Schweiz i syd.

Vinstokkene til Edouard Leiber Pinot Gris er mere end 25 år gamle. Hvorfor den også har tilnavnet Vielles Vignes, som på dansk betyder “Gamle vinstokke”.

Cuvée Exceptionnelle Vieilles Vignes Pinot Gris 2019

Flasken er høj og slank, som er varemærke for hvidvine i Alsace og i det syd tyske område. Og den er udstyret med en gummi prop, som lukker godt og stramt til. Alligevel kom den nemt op.

Vinen er lavet af 100% Pinot Gris, som også navnet antyder.

Edouard Leibers gyldne dråber er flotte. Det ligner flydende guld. Farven er der, og den skinner blankt og flot i glasset. Og når man slynger vinen i glasset, ser man flotte tykke gardiner der hænger tykt og længe, før løbere begynder at vise sig. Det tyder på en god mængde rest sukker.

Sukkeret, eller rettere sødmen kommer straks frem når man dufter til vinen. Abrikoser og honningmelon står klart frem, og man mærker solens varme.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på de kommentarer, jeg læste på Vivino om Edouard Leiber’s Pinot Gris. Der bliver den rost som en af de bedste Riesling vine i prislejet.

Så det er med spænding jeg nu smager på disse gyldne dråber. Det første jeg fanger er sprød citrus, som gør den super frisk. Derefter fanger jeg lidt mineralske noter. Når syren begynder at falde i baggrunden, fanger man sødmen igen. Den kommer gule blommer og melon.

Jeg kan godt forestille mig, at selvom den smager rigtig godt nu, så vil den passe ind når man kommer hjem efter en varm dag på jobbet, og sætter sig på terrassen med godt glas kølig Edouard Leiber Cuvée Exceptionelle Vieilles Vignes Pinot Gris 2019. Det vil jeg glæde mig til.

Hvor kan den købes?

Jeg har fundet den i flere danske vinbutikker på nettet. Dog varierer prisen fra shop til shop. Priserne er et øjebliksbillede fra uge 7/2023.

  • Vin Med Mere – 1 flaske 89 kr, normal 149 kr. pr flaske.
  • Megavin.dk – 1 flaske 69,95 v/6 stk, normal 99 kr. pr flaske.
  • PP Wines – 1 flaske 79 kr.

Dejlig hvidvin

Farven - 86
Duften - 84
Smagen - 87

86

DEJLIG

Gylden, med duft og smag af søde frugter. Balanceret med styre fra citrus.

Om vinnørd

Se også

Weingut Frank – Zweigelt Kalk & Loess – 2022

Denne flaske er endnu en af dem jeg fandt på en kort tur over den …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading