Vinsmagning hos Løsning Vin – Februar 2023

Et besøg hos den lokale vinpusher Løsning Vin, gik en ellers kedelig torsdag aften i februar, hen og blev helt fantastisk. Sammen med 17 andre gæster, samt værterne Thomas og Henrik, blev der smagt på super lækker mad og fantastisk vine.

Det var med spænding vi gik løs på den rigtig dejlige tapas anretning fra Vibsgastro. Menuen som vi fik serveret denne aften var:

Vibsgastro - Tapas
Vibsgastro Tapas
 • Dyrekølle m/svampe mayo, bagte løg og bøgehatte
 • Bresaola m/grillet asparges, parmasan, bagt tomat, og lille pølse
 • Grillet kylling m/senneps creme og stegte gulerødder
 • Laks m/dildcreme og citronperler
 • 2 slags oste
 • Pesto
 • Smør
 • Masser af brød 🙂

Thomas bød velkommen i hans butik til aftenens smagning. Vinene er alle fra egen import som sælges i hans butik i Løsning ved Hedensted. Og han er altid godt til at forny sit sortiment, noget som jeg sætter stor pris på. Men han sørger selvfølgelig også for at beholde favoritterne på hylderne. Han skal jo altid udfordre mig når man besøger ham, hvilket er super sjovt. En ting er sikkert, han skal nok byde på et glas hvis du besøger hans butik.

Aftenens vine

 1. Champagne – Duménil Reserve 23 – Frankrig
 2. Champagne – Duménil Vintage 2013 – Frankrig
 3. Hvidvin – Reverchon Filzener Herrenberg Alte Reben 2018 – Tyskland
 4. Hvidvin – Reverchon Filzener Herrenberg Riesling GG 2019 – Tyskland
 5. Weingut Stefan Rinklin Spätburgunder Bötzinger Biegarten 2017 – Tyskland
 6. Weingut Jordan Zweigelt Rubin Reserve 2014 – Østrig
 7. Lanciola Le Masse Di Greve Chianti Riserva 2014 – Italien
 8. Demarie Barbaresco Riserva 2008 – Italien

En super spændende opstilling, som vi alle spændt ventede på at smage. Så lad os kaste os ud i, hvad jeg fik ud af aftenens smagning. Og bemærk det er min umiddelbare oplevelse fra aftenen. Hvor jeg giver alle smagte vine point fra 1 til 10.

1. Champagne – Duménil Reserve 23 – Frankrig

Duménil Champagne

Denne champagne er en NV – Non Vintage, altså uden årgang. Dermed ikke sagt, at den ikke kan gemmes. For det kan den godt, man skal blot selv havde styr på hvornår den er flasket. Denne er stukket sammen af druer fra forskellige årgange og derfor NV.

Det er en dejlig frisk champagne, med citrus fyldig duft, og smag af citrus/lime og grøn saftige æbler. Et ganske behagelig glas, som bare kan nydes.

Min vurdering: 7/10
Pris: 349,- DKK
33% Chardonnay, 33% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier

2. Champagne – Duménil Vintage 2013 – Frankrig

Duménil Champagne Reserve

Fra den unge champagne fra Duménil, og videre til Vintage 2013 med ca 10 år lagring. Og det gør en væsentlig forskel på smagen på denne i forhold til den forrige. Hel klart en mere kompleks champagne, som med det samme tiltaler mig mere end den første. For der er meget mere at komme efter.

Boblerne er igen små og elegante. Den er stadig frisk, men på en lidt mere nuanceret måde. Den giver noter af gærdede æbler og nødder. Og her får man også mere fedme. Bestemt et væsenligt bedre glas for 50 kroner mere.

Min vurdering: 9/10
Pris: 399,- DKK
60% Chardonnay, 20% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier

3. Hvidvin – Reverchon Filzener Herrenberg Alte Reben 2018 – Tyskland

Reverchon Alte Reben

Så vågnede deltagerne omkring bordet. For hvad var det vi fik i glasset her. Den første duft note var hel tydelig for alle. Havde vi fået diesel på fingrene? eller var petroliums lampen væltet? For nøj, den dufter af petroleum. Og det skal ikke tages negativt. En kendt note fra Riesling druen. Men i denne vin meget tydelig og dominerende. Og dermed også ikke alle der var lige glade for duften.

Men smagen var der mere enighed om. For den er fyldt med frugt i smagen. Som på trods af den er en tør vin, kan lokke tankerne mod en sød vin. Der er noter af fersken og pære. Og den har godt med syre, der holder smagen flot i skak. En nem drikkelig vin, og forståelig nok også en af Thomas bedst sælgende hvidvin.

Min vurdering: 6/10
Pris: 199,- DKK
100% Riesling

4. Hvidvin – Reverchon Filzener Herrenberg Riesling GG 2019 – Tyskland

GG er betegnelsen for tysk top vin – Grosses Gewächs. Det er det tyske svar på det franske Grand Cru. Der var delte meninger om denne vin var bedre end Alte Reben. Jeg selv var helt klar mere til denne.

For der gemmer sig mere i den. Den er frisk og syrerig. Det er med til at sige mig, at den godt kan tåle at ligge nogle år mere for øge kompleksiteten og oplevelsen. Men der er duft af fermenterede søde æbler, som giver kompleksitet. Og i smagen fanger man syren fra grape frugter og et drys vanilje. En rigtig spændende flaske.

Min vurdering: 8/10
Pris: 379,- DKK
100% Riesling

5. Rødvin – Weingut Stefan Rinklin Spätburgunder Bötzinger Biegarten 2017 – Tyskland

Weingut Stefan Rinklin Spätburgunder

Vinen med det meget lange navn blev starten på rødvinene i aftens smagning. BUM – der blev jeg solgt med det samme. For en Pinot Noir (Spätburgunder) som smager, lige som jeg elsker det. Starter med et brag af animalsk duft. Nærmsest som at stå i en kostald. Men sjovt som det kan dele bordet rundt. Nogle er til det, andre syntes det er det værste møg (nå ja, det var jo duft af kostald). Men der er også let delikat peber i den kølige duft, og andre tørrede krydderurter.

I smagen forsætter min begejstring. Den er rund og elegant, jeg fanger rosiner og ribs, og opfølgning af de animalske toner, som giver en umami kant. Der er nærmest ingen taninner, hvilket Pinot Noir jo sjældent har.

Men helt bestemt aftenens absolut bedste vin. I hvert fald min vurdering.

Min vurdering: 10/10
Pris: 249,- DKK
100% Spätburguner (Pinot Noir)

6. Rødvin – Weingut Jordan Zweigelt Rubin Reserve 2014 – Østrig

Jordan Zweigelt Reserve

Så hoppede vi da lige helt over i en anden boldgade. Zweigelt. Den østrigske drue, som ikke mange syntes at have et godt bekendtskab med. Der var nogle stykker som hældte den direkte i spytspanden. Ja den var på bordet, men selvfølgelig ikke hyppigt brugt.

Det første der fanger mig, er duften, som leder mig mod sød finsk lakrids. Og så snart jeg smager tænker jeg frugtbombe. Der er fuldt tryk på kirsebær, blommer og rosiner. Men ikke på en amarone/Ripasso måde. Men på en lidt mere bombastisk måde, som man lige skal vænne sig til.

(Jeg har dog været så heldig at få den med hjem i en lykkekasse, så du skal nok få en nærmere anmeldelse af denne i den kommende tid.)

Min vurdering: 6/10
Pris: 229,- DKK
100% Zweigelt

7. Rødvin – Lanciola Le Masse Di Greve Chianti Riserva 2014 – Italien

Le Masse Di Greve

Denne starter noget lukket i duften. Den skal lige vågne. Men den har jo også noget alder med sig Så den skal iltes godt, før den begynder at give duftnoter fra sig. Jeg ville hælde den på en karaffel med god overflade en times tid før servering, for at få den til at åbne sig.

Når den så åbner sig lidt op, kommer der noter af egetræ, valnødder og tobak.

Smagen viser med det samme det er en tør vin. Som Chianti skal være. For der er masser af taninner Jeg fanger smage af lakridsrod og blommer. Og den har et super godt syreniveau, som fortæller at den godt kan gemmes en 3-4 år endnu, før den helt topper.

Min vurdering: 9/10
Pris: 219,- DKK
100% Sangiovese

8. Rødvin – Demarie Barbaresco Riserva 2008 – Italien

Demarie Barbaresco Reserva 2008

Aftenens sidste vin er fra Demarie. Et hus som Thomas har været glad for få ind i butikken. Hvilket er forståeligt. Igen her starter den lettere lukket i duften. Så der skal slynges godt rundt igen. Men så kommer der lette noter af eg, trøffel og jord. Hvilket fungerer super godt for mig.

I smagen rammen den også plet. Der er mørk stenfrugt, flankeret af skovbund. Lige som en Nebbiolo skal smage, for at fange mig. WAOUUUU for en godt glas. For den bliver ved med at holde mig nysgerrig.

Min vurdering: 10/10
Pris: 399,-
100% Nebbiolo


Om vinnørd

Se også

Weingut Frank – Zweigelt Kalk & Loess – 2022

Denne flaske er endnu en af dem jeg fandt på en kort tur over den …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading