La Boutinière – Côtes-du-Rhône 2018

Lad mig sige det med det samme: Den sjove flaske vakte interessen med det samme.

For det var på ferien i Frankrig, hvor jeg sneg mig ud en formiddag, på en køretur til Châteauneuf-du-Pape. En hyggelig lille by, hvor det er et helt tydeligt at vin er omdrejningspunktet. Der var masser af små gader, og små butikker, som alle osede af en lang historie med vinproduktion. Selvom det i de sidste årtier at vinturismen virkelig har taget fart. Og det har de også fanget.

Domaine La Boutinières butik, ligger på Rue Commandant Lemaître 10, hvor man træder ind i en smal butik, som først ligner en normal butik. Men bagerst træder i butikken træder du ind i korridor, som fører dig nogle meter videre frem. Korridoren ligner en grotte, som tager dig ind i til skattekammeret. Her lander du i et lille forrum til lageret, hvor der er opsat et bord til smagninger.

Jeg fik lov at tage plads, og fik mig en god snak med sælgeren. Som bød mig på rundtur i de forskellige vine, og historien om Domain La Boutinière.

Konens vin

Domaine La Boutinière blev grundlagt tilbage i 1920 af Felix Vidal. Siden da har generation efter generation taget arven videre. Og i dag er det 4. generation, ejet af Frédéric Boutin, som overtog tilbage i 1997. Og i 2016 kom hans kone Nathalie også med.

De har i dag 11 hektar marker i Châteauneuf-du-Pape, 4 hektar Côtes-du-Rhône, samt 2 hektar Vin de France. De er allesammen placeret tæt på byen Châteauneuf-du-Pape. På disse marker har de vinstokke mellem 10 og 120 års alder.

Og netop Nathalie er vinmageren på La Boutinière Côtes-du-Rhône 2018. Og hun har sat sit helt eget præg på denne vin. Det tog hende 2 år at arbejde sig frem til både flaske formen, vinens sammensætning i smag, duft og elegance.

Hun har valgt at sammensætte La Boutinière Côtes-du-Rhône med følgende druer;

Vinen er lagret på cement kar der er styret med termoregulering. Og den har gennemgået en malolaktisk gæring. Vinen har en alkoholprocent på 14%.

Hvordan smager La Boutinière?

Lad os starte med duften. Når den er kølig, er det meget svært at lokke duft ud. Den skal have lidt varme før den begynder at afslører sig selv. Men så kommer der en blomstereng frem. Dog stadig til den blide side, med rosenblade og violer, og lidt jordbær.

I munden fanger man først en utrolig sødme henover midten af tungen. Og det er en frugtsødme som virkelig fylder. Det er røde kølige bær man først tænker på. Der er friske røde æbler, blåbær, jordbær.

Men sødmen dækker over en tør vin, der suger blidt i kinderne. Og kommer især frem i eftersmagen. For den er også syredrevet. Hvilket er naturligt når man fanger denne frugt fyldige smag.

For det er en mundvin. Du får 2 oplevelser i smagen. Nemlig den første hurtige og dominerende frugt, og dernæst en mere elegant og subtil eftersmag. I eftersmagen kommer mørke kirsebær, popkorn for at dreje i en lidt sjov retning; Pepsi Max, dog en “tør” Pepsi Max.

Alt i alt syntes jeg at det er en finurlig vin. En som for mig lander mit i feltet. Vivino meldte også med det samme jeg scannede den, at det nok ikke var en vin for mig. Nok er det ikke den bedste vin jeg har smagt, men jeg syntes dog at det er et sjovt og finurligt bekendtskab. For jeg savner lidt mere balance i vinen. I mine øjne, måtte der gerne have været lidt fadlagring på egetræ i spil. Der mangler lidt modstand til frugten. Som også kunne have givet lidt flere sekundære og tertiære noter

Forhandlere

Jeg har ikke kunne finde nogle danske butikker der har netop denne flaske. Men en enkelt butik fører deres øvrige:

Jeg købte selv flasken i Domaine La Boutiniéres butik i Châteauneuf-du-Pape til ca. 112 DKK for en flaske.

En anderledes Côtes-du-Rhône

Farven - 69
Duften - 33
Smagen - 66

56

EASY

En sjov finurlig fransk vin, som er nem at drikke. God til en varm sommerdag på terrassen, hvor man vil have en let og frisk rødvin.

Om vinnørd

Se også

Weingut Frank – Zweigelt Kalk & Loess – 2022

Denne flaske er endnu en af dem jeg fandt på en kort tur over den …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading