Syrah

Oprindelig stammer Syrah druen fra Frankrig, men findes i dag brugt i rigtig mange lande. Dog er der nogle lande hvor man har bedre succes med at producere gode vine baseret på syrah end andre lande.

Fakta

Navn:Syrah
Synonymer:Shiraz
Farve:Blå
Oprindelsesland:Frankrig
Øvrige brugslande:Australien, Schweiz, Italien, Spanien, Portugal, Californien, Staten Washington, Oregon, Sydafrika, New Zealand, Chile, Bolivia, Peru, Uruguay, Argentina
Typiske duft- og smagsnoterBlåbær, Solbær, Viol, Peber, Animalsk, Lakrids, Trøffel, Mørk chokolade, Sorte kirsebær

Syrah som også kaldes Shiraz i Australien, er en drue der typisk kan give vine med kraftigere smagsnoter. Druen er meget populær. Faktisk er den omkring d. 6. mest brugte druesort i vinproduktion.

Den dyrkes bedst i et varmt klima, da den kræver en god mængde varme for at modnes helt. Dog må den heller ikke blive for varm, da den så vil miste sin smag.

Frankrig

I Frankrig er Syrah mest udbredt i Rhone, både den nordlige og sydlige del. I nord bruges den typisk alene, mens den i syd blandes med mourvedré og grenache, mens den i Châteauneuf-de-Pape blandes med op til 12 druesorter.

Australien

Shiraz som den hedder i Australien, er det den mest udbredte druesort. Her får vinene et andet udtryk end de franske. Det er typisk mere bombastiske i smagen, og typisk også en med høj alkoholprocent. Generelt bliver australske shiraz også lidt mere frugtige og søde.

Anmeldte syrah vine

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock