Vin for begyndere, en podcast, en bog

Der er vist ikke nogen, som ikke ved, hvad podcast er for en størrelse. Siden Steve Jobs introducerede den første iPod d. 23. oktober 2001, altså for over 20 år siden. Siden er der sket en hel masse på den digitale lydside.

Først var det musikken som blev udfordret, med en masse piratkopiering. CD-salget gik ned, og er i dag nærmest blevet til en niche ting. DR udvidede i samme årrække med en række nye kanaler, som også siden er justeret. For mig var det trist med et farvel DR P7Mix.

I dag er podcast blevet noget som nærmest alle bruger i mere eller mindre omfang. Om det er på vejen til og fra arbejde, på løbeturen, gåturen eller noget fjerde.

Jeg er selv glad for at høre podcast når jeg pendler i job. Jeg har ca. 45 min i bil hver vej, så det er perfekt til at blive klogere, underholdt, inspireret mens man alligevel sider bag rattet i bilen.

Efter jeg at have udtømt Vanvittig Verdenshistories fremragende historie podcast (Ja, jeg ved godt de aldrig bliver udtømt). Og bidt mærk i deres fælles afsnit med Vin for begyndere, måtte jeg prøve at kaste mig ud Vin for begynderes podcast.

Podcasten

Jeg var allerede 3 sæsoner bagud, da jeg fandt Vin for begyndere på Spotify. Men jeg hoppede lige ud i det med første afsnit. Og nu er jeg ved at være up-to-date.

Jonas Landin er værten, som “begynder” inden for vinens verden. Dog finder man hurtigt ud af, at interessen fra ham, helt sikkert er i top. Han har inviteret vinoraklet René Langdahl, som blandt andet er kendt som den en af vinnørderne bag DM i blindsmagning, som afholdes hvert år.

Der er fra start lagt op til, at René blot er gæst. Men få afsnit inde, går han fra fast gæst til at blive fuldbyrdet medlem af Vin for begyndere. Fra det øjeblik, tog Vin for begyndere den perfekte kursændring, hvor de agerer som Troldmanden og hans lærling.

Man bør starte fra sæson 1, episode 1. Ellers kan det være lidt svært at finde ind i de referencer, de løbende bruger igennem udsendelserne. Hvilket er en rigtig lærerig rejse. Der åbnes for nye og anderledes vinkler på vinoplevelsen. Selvom man lige troede man havde styr på et emne, så stikker Renés viden lige en tand dybere.

Jonas Landin er både nysgerrig og spørgelysten. Men også lærerig og et godt anker i udsendelsen. Han spiller godt op mod René Langdahl, som har en vanvittig videns bank om vin gemt i sin hukommelse. Og René nyder at fortælle om sin viden, sine historier. Og fortæller det med en stor passion, hvor det samtidigt bliver nemt at forstå. Trods der også bliver nævnt fx kemiske reaktioner, formler, jordbund geologi og andre meget detalje orienterede fakta undervejs.

Til hvert podcast, samarbejder de med forskellige vinimportører og vinbutikker. Både fysiske og online butikker. Hvor der oprettes en smagekasse til hvert afsnit, som kan købes til tilbudspriser. Og som de siger: Det giver god mening af købekassen, og smage vinene mens man lytter til Vin for begyndere.

Og når man vil dykke endnu dybere, så kan man også besøge Rene Langdahls egen hjemmeside, hvor han nørder rundt i vinens verden. Han har i skrivende stund netop relanceret hans hjemmeside, og tilbyder nu adgang til hans univers i forskellige niveauer.

Bogen

Selvom det er nemt og bekvemt at lytte sig til en masse viden om vin. Så er det også dejligt at dykke ned i en bog, hvor man i eget tempo kan læse og blive klogere.

Derfor var jeg meget spændt, da jeg i fødselsdagsgave fik Vin for begynderes bog foræret.

Jeg var spændt på, om de formåede at få deres varme og humørfyldte fortælle stil fra podcasten nedskrevet som ord i en bog. Men jo, det er lykkedes dem rigtig godt. De skriver i et let forståeligt sprog, hvor alle kan lære noget. Tydeligt at Rene har været fyldt med gode detaljer, mens Jonas har udfordret på struktur og dialogen.

Jeg læste den fra ende til anden. Men det kan ligeledes også sagtens bruges som opslagsværk, når man lige skal have genopfrisket hvad detaljerne om fx. Riesling druen.

Men den dækker jo ikke alle druer, alle områder. Så mon ikke der kommer en bog mere. Det håber jeg i hvert fald der gør.

Vin for begyndere kan købes i en række forretninger fx. Saxo boghandel. Ligesom den for få uger siden udkom som lydbog.

Anbefaling

Hvis du ikke allerede har luret det, så vil jeg klart anbefale at dykke ned i Vin for begynderes univers. Der er masser af timers lytning og læsning.

Så kære Jonas og Rene. Rigtig mange tak for en masse fantastiske afsnit, som har fyldt mine pendler tid i bilen på vej til og fra arbejde. Jeg håber i vil blive ved mange år endnu. Og at vores veje en dag kan mødes.

Med venlig hilsen

Brian Haahr-Nielsen AKA Vinnørd

Billederne er venligst udlånt af Radioteket. For billederne af Jonas og Rene krediteres fotograf Lars Aarø. For billeder af bog og logo krediteres Forlaget G1.l.

Om vinnørd

Se også

Cháteau La Coté – Côtes du Rhone 2020

Det er vinterferie, og børnene er alle hjemme igen. Så skal der altid hygge lidt …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading