Vinklubben – Januar 2023

Vi er 6 vinglade nørder der mødes ca. 4 gange om året. Det er altid super hyggeligt, hvor der udover snak om vin, også biiver snakket en masse andet.

Lørdag d. 21. Januar var igen samlet til et spændende lineup af vine. Vi er heldige at en af klubbens medlemmer har rigtig gode kontakter, så denne gang var det vine købt igennem Laudrup Vin’s lagerudsalg. Men selvom det lugter af kedelige rester, så var det faktisk stik modsat.

Lad mig præsentere aftenens vinkort:

NrNavn / ProducentTypeLandDrueÅrgang
1Artadi Izar – Leku EspumosoBoblerSpanien2016
2Sohm & Kracher Althe Reben Grüner VeltlinerHvidØstrigGrüner Veltliner2020
3Sohm & Kracher St. GeorgeHvidØstrigGrüner Veltliner2017
4Umathum Pinot Unter Der TerassenRødØstrigPinot Noir2017
5Umathum Blaugrankisch KirschgartenRødØstrigBlaufrankisch2016
6Frans Haas Pinot Nero SchweizerRødItalienPinot Nero2019
7Barale BaroloRødItalienNebbiolo2018
8Barale Barolo Vigna CastelleroRødItalienNebbiolo2017
9Barale Barolo BussiaRødItalienNebbiolo2017
Vinsmagningsskema

1. Artadi Izar – Leku Espumoso 2016

Aftenen startede med et dejligt glas bobler. I glasset fremstår den lys med en let grønlig farve. Smagen har mineralske noter vi fandt frem til salt. Laudrup nævner selv havsalt, som faktisk rammer rigtig fint. Den har en dejlig syre, som leder tankerne mod saften fra frisk grønt æble og en lille snert abrikos.

Artadi Izar – Leku Espumose købes hos Laudrup Vin til 338,- DKK for 1 flaske.

2. Sohm & Kracher Althe Reben Grüner Veltliner 2020

Denne første hvidvin delte lidt vandende omkring bordet. 4 fandt den rigtig spændende, mens vi var 2 som syntes den var meget anonym. Jeg havde svært ved at fange både duft og smag. Frisk? jo.. det var den. Men der gik lidt tid. den fik lidt luft og slynget godt rund i glasset, så begyndte jeg at fornemme citrus. Og i smagen fik vi snakket os frem til overmodne nedfalds æbler. Men ikke en vin jeg vil gå efter en anden gang.

Sohm & Kracher Althe Reben Grüner Veltliner kan købes hos Laudrup Vin til 219,- DKK for 1 flaske.

3. Sohm & Kracher St. Georges 2017

Anderledes spændende blev det med næste. Samme producent, samme drue. Men her en vin lavet af druer fra 60 år gamle vinstokke. Lagret på neutrale fade med såkaldt let battonage. Hvilket betyder man omrører gærresterne, for at trække ekstra smag ud. Den er derfor også meget mere bombastisk i smagen. Har en flot korn gylden farve i glasset. Friske røde æbler og hyldeblomst iklædt en god mængde syre. Rigtig dejlig glas vin til en varm sommerdag på terrassen.

Sohm & Kracher St. Georges kan købes hos Laudrup Vin til 280,- DKK for 1 flaske

4. Umathum Pinot Unter Der Terassen 2017

Min favorit drue Pinot Noir. Og hvilken en af slagsen. Denne vin blev for mig aftenens vinder. Typisk gennemsigtig i glasset, og en super duft med animalske toner og let røget. Smagen er også lækker. Den har en lille snert sødme i form af hindbær og blåbær med et let drys Provence krydderier. Rigtig dejlig blød og rund.

Umathum Pinot Under Der Terassen kan købes hos Laudrup Vin til 580,- DKK for 1 flaske.

5. Umathum Blaufrankisch Kirschgarten 2016

2016 var et af de helt gode vin år. Og det smager man her. Duften er igen til den animalske side, dog lidt mørkere en Unter Der Terassen. I smagen finder jeg noter af lakridsrod og modne røde bær. Også vanilje sniger sig ind. En rigtig spændende glas, hvor man kan nørde sig igennem den elegante og dog komplekse oplevelse. Et rigtig spændende glas.

Umathim Blaufrankisch Kirschgarten kan købes hos Laudrup Vin til 638,- DKK for 1 flaske.

6. Franz Haas Pinot Nero Schweizer 2019

Igen en vin som starter med animalske duft toner, som her krydres af frisk kværnet peber. Ikke så gennemsigtig som Pinot Noir, også en en flot blod rød farve. Smagen er lidt lukket, som skyldes stadig er ganske ung. Der er brombær, timian og masser af syre. Den bør nok gemmes mindst 5 år før man ser den fulde potentiale. Kunne have snuppet første pladsen, hvis den havde fået lidt alder.

Franz Haas Pinot Nero Schweizer kan købes hos Laudrup Vin til 560,- DKK for 1 flaske.

7. Barale Barolo 2018

Dette er Barale Fretelli’s starter Barolo. Og når man siger Barolo, så er det Nebbioloen druen der kommer i spil. Alle forventede derfor at få suget kinderne helt ind. Og ja, den er tør. Især oven på de forrige vine. Men dejlig let i smagen med jorbær og menthol som de mest tydelige noter. Samtidigt igen præget af høj syre og lidt lukkethed. Også en vin der kunne nyde godt af at ligge på hylden 5 til 10 år, før den topper. Men stadig et super dejligt glas allerede nu.

Barale Barolo kunne købes hos Laudrup Vin til 400,- DKK for 1 flaske.

8. Barale Barolo Vigna Castellero 2017

Det næste skud fra Barale Fratelli er deres økologiske barolo. Den er dufter skønt af skovbund og tobak. Men nøj hvor er den tør. Faktisk helt vildt. Men hjælpes godt på vej af rød frugter og høj syre med lang eftersmag. Igen en vin som vil nyde godt at blive gemt mellem 10 og 20 år uden problemer. For den vil helt sikkert bare blive bedre og bedre med årene. Men bestemt rigtig dejlig allerede nu. Den får min 2. plads i denne smagning som den står her.

Barale Barolo Vigna Castellero kunne købes hos Laudrup Vin til 598,- DKK for 1 flaske.

9. Barale Barolo Bussia 2017

Dette er aftenens sidste vin, også også Barale Fratelli’s absolut top Barolo. En økologisk enkeltmarks vin. Flot rød til let rødbrun i glasset, og duften kommer lakrids, svampe samt jordbær pure i spil. I munden mærker man igen den utrolige tørre sug i kinderne. Absolut velsmagende og powerfuld allerede nu. Men nøj.. gad godt smage den igen om 10-15 år. Denne ender på min 3 plads for aftenen, men er sikker på den godt kunne hoppe op på anden pladsen eller måske enda helt til tops, hvis vi tager samme smagning om 10-15 år.

Barele Barolo Bussia kunne købes hos Laudrup Vin til 658,- DKK for 1 flaske.

Se alle nuværende vine Laudrup vin har i deres butik her: https://laudrup.dk/catalogsearch/result/?q=barale+barolo

Om vinnørd

Se også

Luigi Righetti Amarone della Valpolicella Classico 2019 DOCG

Sikke en start på januar måned. Første uge, som dog kun var en 4 dages …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading