Highgate Chardonnay, Orange 2018

Så går turen down under til Australien. Og kører man en vest på i 3,5 time fra Sydneys centrum, lander man i den lille region der hedder Orange. Her finder man marken hvor druerne til denne Highgate Chardonnay er høstet.

Highgate Chardonnay distribueres af Single Vineyard Sellers i Sydney. Single Vineyard Sellers mission er at importere vin til de Australske borgere, men også at hjælpe de australske vinproducenter, med at få deres vine ud til resten af verden.

Og det er lige nøjagtig måden at Highgate’s vine er nået forbi Danmark. Og faktisk hele vejen til Løsning Vin, hvor jeg fandt den tilbage i 2022. I aften kom turen så til den sidste flaske fra den kasse.

Australsk Chardonnay smager af?

Australsk Chardonnay er kendt for sin friske og frugtagtige karakter, der ofte inkluderer smagsnoter af moden fersken, ananas og citrusfrugter. Disse vine kan variere fra let til medium fyldige og byder ofte på en behagelig balance mellem frugtsødme og syre. Australske Chardonnay-vine fremstilles i forskellige regioner, hvilket resulterer i variationer i smagsprofilen, der spænder fra tropisk frugtagtig til mere mineralsk og røget. Dette gør dem alsidige ledsagere til alt lige fra fisk og skaldyr til grillede retter.

Men lad os zoome in på hvad Highgate Chardonnay har at byde på.

Highgate Chardonnay

I glasset fremstår den flot med sin klare gyldne farve, som kan betegnes som strågul. Orange området er et cool-climate område, grundet områdets højder. Og det kan man godt fornemme i duften, som også starter kølig og rank. Der kommer gule citrus noter op, som er rundet af med en syrlig appelsins sødme. Når den får lidt luft, så kommer der også honning frem i duften, flankeret af lidt abrikos.

Det er som om de par ekstra år, har fundet en lidt mere rund og moden vin frem, end da jeg smagte den for et par år siden i samme årgang.

Duften følges op af en smag der ruller ind over tungen. Jeg tænker den har gennemgået malolatiskgæring, som har givet den smørsyre man fanger fra start. Oven på det kommer citrus og grape frem i smagen, som også holder længe i munden. Og det er også som man kan fange en smule træ i eftersmagen.

Et rigtig fint glas at nyde både til en syrlig pasta eller fiske ret. Eller blot som en køkkenvin eller terrassevin. Og de 6 år syntes jeg virkelige fingererer godt for Highgate Chardonnay.

Hvor kan den købes

Ja ser i, det er så et godt spørgsmål. Jeg købte den selv i Løsning vin. 6 flasker for 250 kr på tilbud, sat hele 464 kr ned. Men det var som sagt tilbage i 2022. Så du skal nok have fat i Google, og se om du kan være heldig, og finde en forhandler i Danmark eller som vil sende til Danmark.

Moden og god

Farven
Duften
Smagen

Highgate

En rigtig dejlig chardonnay fra downunder.

Om vinnørd

Se også

Weingut Frank – Zweigelt Kalk & Loess – 2022

Denne flaske er endnu en af dem jeg fandt på en kort tur over den …

Kommentarer

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Jeg kan se at du bruger en reklame blokerings mekanisme (AdBlock).

Jeg kan som sådan godt forstå at du bruger det.

Dog håber jeg at du vil white liste vinnørd.dk. Det er vores eneste indtægtskilde at vise reklamer. Og uden den, så lukker siden.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from VinNørd.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading